Baja Vagyon Zrt.

Tisztelt Látogató, üdvözöljük Önt a Baja Vagyon Zrt. megújult honlapján!

 

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete 58/2009. (III.26.) Kth. számú határozatával döntött a 100%-ban önkormányzati tulajdonban álló Baja Vagyon Vagyonhasznosító és Szolgáltató Zrt. 2009. április 1. napjától történő létrehozásáról. Az alapítói szándék szerint cégünk feladata Baja Város Önkormányzat forgalomképes vagyonával való eredményes gazdálkodás, valamint a Bajai Ipari Parkkal kapcsolatos menedzsment ellátása.

Kezdetben kizárólag a nem lakás céljára szolgáló ingatlanok egy része tartozott hozzánk, azonban a cég működésében 2016. január 1. napjától jelentősebb változások történtek. Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete 461/2015. (XI. 26) sz. és 462/2015. (XI. 26) sz. határozatainak 3. pontjai alapján döntött arról, hogy 2016. január 1. napjától kezdődő hatállyal a piac üzemeltetését, valamint a piaci alapon műteremlakás céljából, szolgálati jelleggel, vagy bérlőkijelölés alapján bérbe adott lakások vagyonhasznosítási feladatait a továbbiakban a Baja Vagyon Zrt. lássa el. Cégünk hasznosításában, kezelésében lévő ingatlanok felsorolását és az ezekkel összefüggő feladatainkat az említett tulajdonosi döntés alapján kötött Megbízási Szerződés tartalmazza.

A vállalkozás működésében meghatározó tényező a megfelelően felkészült és motivált szakmai csoport. A szervezeti változások következtében a Baja Vagyon Zrt.  immáron 18 fő alkalmazottból áll.

A Baja Vagyon Zrt. célja Baja Város Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakáscélú ingatlanvagyon kezelése, hasznosítása, állagának megóvása rendeltetésszerű működés biztosítása, üzemeltetése, lehetőség szerinti felújítása, ezzel hozzájárulva Baja város fejlődéséhez, valamint a piac üzemeltetési feladatainak gazdaságos, hatékony ellátása. Ezeken felül olyan szolgáltatás nyújtása, amely megfelel a tulajdonosi elvárásoknak, a bérlői és lakossági igényeknek, illetve a Bajai Ipari Park hasznosítása vonatkozásában a befektetői igényeknek is.

 

Bízunk a sikeres együttműködésben!

 

Tisztelettel a Baja Vagyon Zrt.