Történet

BIP_logo_allo

A Bajai Ipari Park a Szegedi út mentén, attól északra és délre elterülő, mintegy 140 db ingatlanból álló területe Baja városának. Az ipari park címet a város 2002. évben nyerte el. A terület a cím elnyerését megelőzően is javarészt ipari felhasználású volt. Az ipari park létrehozása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül, amelynek eredményeként a kihasználtsága 2007. év végére elérte a 97,3%-ot, így a további fejlesztések érdekében a park területének bővítése vált szükségessé. Az „Ipari Park” címet biztosító szerződés módosításával az eredetileg 51 ha-os terület, nyolc szektor (A-H) kialakításával több, mint 220 ha-ra növekedett.

Ipari Park

Szektor térkép

A 2008. év nem csak az „Ipari Park” címszerződés módosításával megvalósult területbővítés miatt volt fontos az ipari park életében, hanem azért is, mert Baja Város Önkormányzata ebben az évben EU-s forrásból nyert több, mint 173 millió forintot az „F” és „G” szektorok infrastrukturális fejlesztésére. A fejlesztés során a „G” szektor 19 darab, átlagosan 1 ha-os ipari hasznosításra alkalmas telek alapinfrastruktúrájának kiépítése, az „F” szektorban található Vállalkozók Háza kialakítása, szelektíven gyűjtött kommunális, illetve veszélyes hulladékok tárolására alkalmas hulladéktároló létesítése valósult meg.

 

Ip légi szerkesztett

Szektorok légifelvételen

A Baja Vagyon Zrt., mint Baja Város Önkormányzatának 100 %-os tulajdonában lévő gazdasági társasága 2009. évben kapott megbízatást vagyonhasznosítási feladatain túl a Bajai Ipari Park működtetésére vonatkozóan. Ezen a területen a cég fő céljai között szerepel a már betelepült vállalkozások kialakult jó üzleti kapcsolatok fenntartása, fejlesztése, illetve a még szabad területek értékesítése, a parkba betelepülni szándékozó vállalkozások igényeinek kielégítése mellett.


Baja Város Képviselő-testülete 2013. évben döntött a vállalkozások, a gazdasági fejlődés és a munkahelyteremtés helyi támogatásáról. A megalkotott rendelet szerint a város tulajdonában lévő ingatlannak vállalkozás részére történő értékesítés során az ingatlan vételárából adandó kedvezmény formájában nyújtható támogatás. A rendelet megtalálható honlapunkon a „Jogszabályok” menüpont alatt.

A Vállalkozók Házába betelepült cégek egyike, a WBS Rendszerház Kft. a Baja Vagyon Zrt-vel kötött szerződés alapján, tevékenységi körének megfelelően rendszám felismerő kamerarendszert épített ki az ipari park ezen területén, ezzel támogatva az ipari park közbiztonságának növelését.

A betelepült vállalkozások száma jelenleg meghaladja a 70-et, melyek szerteágazó tevékenységet folytatnak.

Ipari park teljes 2016

Ipari Park térkép

Az ipari parkba betelepülni szándékozók számára rövid időn belül üzleti ajánlatot tudunk összeállítani, gyorsan tudunk reagálni a befektetői megkeresésekre. A rendelkezésre álló értékesíthető/bérelhető területekről honlapunkon további információkat talál.